GDC

gdc
GDC är i full rulle med att visa nya spel, trailers och genomgångar på spel de flesta vill ha och det är inte mer än rätt att jag tar och går igenom lite kort nu vad som ser intressant ut bland det som visats.

Vi tar och börjar lite kort med Star Wars som på senaste tiden kanske inte fått så mycket roligt på spelfronten men nu ser det ju fint ut! Star Wars KotOR Online visade en ny trailer till Bounty Hunter klassen som ser riktigt intressant ut, där vi får se en hel del gameplay där de visar klassens möjligheter i spelet, då bland annat jetpack användande, pangande med raketer och eldkastare. Bortsett från arga speltillverkare och trolls på forum så ser spelet ut att bli riktigt fint!
Lucas Arts kör vidare med att visa upp Lego Star Wars 3 med en klass trailer, personligen har ja aldrig fastnat för lego SW spelen och tänker inte kasta mig djupare in i serien.

Homefront visade även de upp några trailers bl.a. en liveaction trailer som alltid är spännande att se på men frågan är väll hur spelet kommer att se ut på releasen. Vad jag sett så verkar det ha möjligeheten att bli ett riktigt bra FPS om de fortsätter med vad de visat än så länge. Sen finns ju också chansen att det slutar som Resistance till PS3 som kunde blivit bättre. Missförstå mig inte nu det är ett bra spel men jag tror absolut att det kunde blivit bättre och ser fram emot det nya spelet. Utöver hur Homefront ser ut spelmässigt så tycker jag om tanken bakom spelet, du slipper nu den överdrivet använda idéen med att vara en amerikansk soldat som måste skydda USA från invaderande styrkor, denna gång axlar du rollen som medlem i en motstånds grupp som försöker slå tillbaka Nord Korea som invaderat amerika. Cansen till ett intressant spel är stort här.

Utöver detta så visas ny gameplay från Guild Wars 2 där de visar upp spelets stidsmekaniker lite bättre än vad man sett från deras hemsida men också och kanske lite mer intressant hur deras personliga historia för karaktären är tänkt att utvecklas genom spelet. Visst sen kan man ju fråga sig hur personlig den är när du har några hundra(?) tusen andra som valt samma start historia, men men. Man fick också se den nya klassen Guardian som känns lite som en buffande tank som kan dps'a? Enligt han som berättande under spelandet så kunde man byta lie mellan att buffa gruppen till att dps'a. De påpekade också att alla klasser i spelet ska ha självhealing förmågor för att kunna klara sig på, han tillade även att det inte fanns en dedikerad healing klass... va? Här trodde jag att alla mmorpg följde formeln tank, dps och healer. Något PVP syntes inte till under visningen, synd i sig men det är bara till att vänta.

Crysis 2 visade upp ett stycke multiplayer demo för alla som var intresserade, de som inte var intresserade har säkerligen redan demot på hårdisken. Jag hoppas verkligen att Crysis 2 lyckas rent story mässigt gå förbi sin äldre bror med stormsteg, Crysis var ett ordentligt snyggt spel när det släpptes med en del häftiga funktioner men allt som allt var det inte ett vidare intressant spel (yet again, i mina ögon). Så man kan ju hoppas på att Crytek kommer på en trevlig story! Utöver det så skröts det också en del med Cryengine 3 med lite visningar av spel som använder sig av motorn och vad den kan göra! Man kan dregla här.

Zelda: Skyward Sword fick vi se ny gameplay av också som inte alls såg fel ut! Lite svingande med svärde och motion plus skall användas helt och hållet, gimmick eller inte? Men det som visades såg väldigt bra ut, grafiken är underbar och det är ju alltid trevligt att se färg i ett spel i det nutida grå/bruna träsket som är vår spelmarknad. Sen känns det nästan lite som att man vet till 100% att spelet kommer att bli en hit, det har ju för tusan aldrig släppts ett Zelda spel som är en besvikelse (förutom 3st som vi inte talar om) så jag kan inte hjälpa att se fram emot det och vad det har att erbjuda.

Battlefield 3 visades också upp med en underbar bit gameplay som fick mig att faktiskt fundera lite på om det var från spelet eller om vi fick en ny Killzone 2 trailer. Men ja man ska ju uppenbarligen lite på tillverkarna och ibland får man slås lite över hur långt teknologin kommit. Snyggt var det i alla fall, då kvarstår ju frågan om det blir bra. Det har ju ett singleplayer som man får se vilket i största allmänhet är ovanligt för BF spel som släpps till datorn (speciellt i detta fallet då det får namnet 3 och blir en uppföljare till populära BF2) men det kommer även till konsol och jag hoppas att singleplayer inte känns påslängt. Multiplayer är där BF alltid lyst ljusast och jag kan absolut tro att det är fallet denna gång också!

Lite snabb genomgång av annat intressant.
*Ett nytt Call of Juarez visades också upp, denna gången kallas det the Cartel och utspelar sig istället i nutid. Trailern såg lite små intressant ut och en otroligt manlig man (till den gränsen at vara för manlig) berättade att elaka snutar är de som kan stoppa de kriminella.
*Vi kör vidare lite snabbt med att Prototype 2 visades upp i en extended trailer som såg rätt mysig ut men tyvärr fastnade jag inte för ettan då det var verkligen ett spel som krävde att man gillade freeroaming förstörande av allt... not my cup of tea.
*Beyond Good & Evil HD visades också upp, vilket är en remake av det gamle i HD, not much there.
*Ett nytt Super Mario till 3DS visades också, eller ja visades eller teasades ;)
*Okamiden till DS visades också upp med en hel del gameplay och det ser sött och Japanskt ut, som ja tyckte om Okami!
*Tillsist tåls det verkligen att nämna gameplay från Zelda: Ocarina of Time remaken till 3DS som jag skulle kunna köpa 3DSn för att spela, det fick ett leende på läpparna att visa sig när man fick se lilla Link rida på Epona genom Hyrule!
Ja jag är mer än medveten om att det visades en uppsjö av andra spel också men ja, det är precis vad det är; en uppsjö av spel och många som man inte hållit koll på eller runt ut inte har en aning om vad det är. Men ta en titt på det själva och se om det finns något intressant. De flesta hemsidor som har något med spel att göra bör ha ordentlig coverage på GDC, får ni inte nog finns det säkerligen lite extra info på deras hemsida också!

Senaste inläggen

Länkar