En titt på AvP

Då har Aliens vs Predator släppts som demo på Xbox Live (vet ej hur det står till för Ps3). Pixel Haven spenderade dagen med att jaga marines och fly från Predators online. Ja exakt, demot som släpptes var endast multiplayer där en map släpptes med deathmatch regler a.k.a alla mot alla.
Alla raser fanns att välja med 1 skin var, tyvärr verkade inte internet communityt av testare ha vart så stort vid test tiden då det var relativt långa väntetider med många matcher som var 1 vs 1 eller 3 spelare endast istället för 8 som mappen tillät. Även om det är kul att hänga i taken som Alien och smyga efter en ensam marine så blir det lätt tråkigt men spelet drog till ordentligt när 6-8 spelare delade på kartan samtidigt och död var i vart enda hörn.

AvPmulti

De spelbara raserna är: Marines, Predator och Aliens.
Marines: Människorna som man vid första åsyn kan tycka är den svagaste av raserna har en stor arsenal med vapen att använda samt rörelsedetektor som är otroligt användbar då den hjälper dig att märka osynliga Predators eller tak-springande Aliens. Vapen lär du behöva då de andra raserna har bättre möjligheter att hitta sina fiender än dig, du har detektorn som piper mer frekvent när något närmar sig vilket väl hjälper till att höja dina förväntningar om en snar död, för att slå tillbaka börjar du med ett maskingevär och pistol med möjligheter att plocka upp granater, eldkastare m.m.

Predator: Jägaren i spelet är hur du kommer känna dig efter bara ett kort tag bakom Predator masken. Med möjligheten till att göra dig osynlig, värmesyn, aliensyn och att hoppa större längder utan problem blandat med långa metal klor och möjligheten till axelkanon, minor m.m så kommer man att smyga runt på banorna och tro att man är omöjlig att döda. Tyvärr var inte fallet så, aliens kan se dig genom väggar (mer om det senare) och marines har i alla fall möjligheten att höra dig tack vare rörelsedetektorn så måste man veta var man göra och planera sina attacker i förväg. Du tål en hel del vilket kan komma att behövas när skräckslagna marines skjuter villt. Du har möjligheten att smyga upp bakom folk och göra "trophy kills" där du sliter av huvuden och liknande.

Aliens: Det ultimata rovdjuret som de kallas. Du har möjligheten att springa och klättra längs med vilket yta som helst, snabb och dödlig med klor och svans. Det är visserligen lätt att tappa bort sig om man springer på tak, vägg eller golv i vissa fall men det krävs väll lite träning att hålla reda på. Du har endast närstridsvapen, dvs. klor och svans. Du kan med dina "instinkter" se andra spelare genom väggar och liknande så att du vet när någon närmar sig men försvinner när de är i ditt synfält. Alltså kan du se osynliga Predators genom väggar men inte när de är framför dig. Du kan även ta dig nära andra spelare för att brutalt köra din svans genom ryggen på de stackarna. Med möjligheten att hoppa mellan alla fasta ytor och springa vidare snabbare än andra så kommer Alians absolut vara farliga, tänk bara på att Predators ser er med hjälp av byte av syn.

Allt som allt så är spelet riktigt bra multiplayer och ordentligt snyggt gjort också, de har till och med i multiplayer lyckats återskapa rädslan för att bli förföljd av någon som vill döda dig hela tiden. Marines rörelsedetektor speciellt då du inte ser dem utan bara hör ett mer frekvent pingande när något närmar sig.
Lite synd så klart att inte en liten del av en bana i singelplayer släpptes iofs eftersom vi blivit visade en vad det verkar som jätte bra demo bana när det visades upp på E3, men det hindrar en inte från att sitta och spela om multiplayer delen nu om och om igen.

Den 19 Februari släpps Aliens vs Predator i butik och har 3 singelplayer kampanjer för en av varje ras samt ett stort utbud av multiplayer maps, matchtyper och ett XP system som låter dig låsa upp mer godbitar till online spelandet. Kom bara ihåg att de som vill testa AvP redan nu behöver Guld medlemskap på Live eftersom det spelas online!

Länkar